Du tvungen slacka lampan nar n inneha sex tillsammans din frugan

Du tvungen slacka lampan nar n inneha sex tillsammans din frugan

Najmo varje perplex over hur sa hon sag nar hon kom till sitt nya bostad. Gallande va byra sag hon kvinns saso arbetade. Tjeje dansade sam gick at gymmet, samt do var fria att liv det liv de ville.

Pappor skriver at jag och sager: “Vi visste icke att proceduren tittade ut sa har

– ”Island varje ett ogonoppnare. Jag hade varit tillsammans personer a Somalia bota centrum liv, men nar jag kom till Island tittade sjalv alltsammans vi gjorde fel. Mi kraftig ino mitt sa varje dag och fragade jag jag: ”Vad kan mig handla nyligen omedelbar?”, jag varenda enkom nagon student sa det var obetydligt sjalv kunde gora. Andock mi kom pa iden sam undrade vad som skulle drabba forsavitt jag delade grima historia och mina asikter villi sociala medier for de sasom vill lyssna.”

De vill hur sa vi vill

Najmo borjade fyll upp videos gallande sociala medier darbort hon pratade villi somaliska om do amnen sasom intresserade henne: barnaktenskap, konsstympning samt kvinnors rattigheter. Najmos fosterforaldrar stottade hennes utop, samt satte opp nagon fjuttig studio pa hennes kammare villi Island. Najmos Facebook- samt Youtube-kanaler vaxte, och hon inneha omedelbart mer ann 75 000 foljare.

– ”Jag tar var potential att eskalera medvetenheten”, uppg Najmo, ”De har flickorna befinner si detaljerad saso oss. Aga vackr klader, make-up, att knalla ut och ha kul. Men do har barnunge samt tvingas axla rollen som mor.”

Inom slutet itu Najmos giftermal https://internationalwomen.net/sv/blog/kinesiska-datingsajter/ hade Najmo allaredan blivit konsstympad, vilket medfo att delar av- alternativ alltsammans konsorganet tas da alternativ sys igen. Konsstympning befinner sig en allman sed i den somaliska kulturen. 98 andel utav somaliska kvinnor inneha genomgatt ingreppet. Flickor saso ej ar konsstympade anses befinna orena sam fa karlar vill vig sig med nagon flicka alternativt kvinna sasom inte ar konsstympad. Nar konsstympningen genomfors befinner sig det ideligen itu kvinns a trakten saso anvander knivar, saxar eller rakblad for att deleta delar bruten konsorganet samtidigt familjemedlemmar sta si fixerad flickan.

Najmo ager blivit nastan erfaren vid att beratta sin bakgrund offentligt, skada jobbar fortfarande med sitt sjalvtilli stav att klara av redogora dom mest smartsamma stunderna fran hennes leverne, saso nar hennes farbror lurade henne innan hennes giftermal:

– ”Min farbror sa till ja att ingen man skulle rora mej fore jag fyllde 1 Skad sa var icke fallet. Uppsyn karl blinkade icke ens forsta natten fore han valdtog jag. Nar n befinner sig konsstympad kan du ick betrad tre alternativ fyra dagar postumt att ni haft sex ett gangen.”

Otaliga karlar befinner si kanner till icke hur skadligt konsstympning befinner sig for kvinnors saga he samt prunkande. Proceduren tar mindre ann nago halvtimme, skada konsekvenserna finns innestaend mirake hela livet. Postumt proceduren kan karl erhalla infektioner eller stora blodningar, sam kommer for resten bruten sitt oljud kanna besvar spann toalettbesok.

– ”Man kan liv tillsammans deras fruar i 20 ar inte me att beskada deras intima delar”, uppge Najmo, ”De kanner til nog ick hurda det tittar ut pa grund av religionen samt kulturen. Odl, mi anvander nagon modell.”

Modellen saso Najmo snacka forsavit ar nago monster bruten nagon kvinnas genitalier ino naturlig omfattning. Konsstympning befinner sig uppdelat ino fyra annorlunda underkategorier som befinner si uppdelade inte fri kungen hurdan allvarsa proceduren befinner sig. Saken dar allvarligaste formen innefatta borttagning bruten klitoris, blygdlapparna och do invartes blygdlapparna. Sidorna fran blygdlapparna blir inom hopsydda, dar bara en litet grop lamnas offentligt stav att urin samt blod a menstruation skall kunna ga forb. Ungefar ett par tredjedelar utav tjejer och kvinnor fran Somalia ager genomgatt denna form bruten konsstympning.

– “Jag anvander modellen samt berattar ifall hurdan det promenerar till, sam ino slutet fragar sjalv ”Mamma, hursa gor ni detta til mej? Varfor skadar n jag?” otaliga mammor skickar meddelanden mot ja samt uppge “Vi visste ick forbattrin. Grima mamma gjorde det kontra jag. Min mormor gjorde det til henne”. Vi kommer ej ljuda vara fruar bega det mer.” Kvinnorna astadkommer det inte for att do hatar avta dottrar, utan sta att behag forsvinna man.”